DÖ LITE, MEN SE TILL ATT LEVA MYCKET.

Något jag länge velat testa på och som jag faktiskt funderar på att göra är att detoxa kroppen. En kur där man helt enkelt rensar kroppen från gifter, farliga ämnen och slaggprodukter för att få matsmältningssystemet och organen i kroppen att fungera bättre. Satt och läste på en hel del på internet idag för mer information och det lät som en riktigt vettig grej att göra. Under ca 20 dagar, ingen riktig tidsgräns finns och mycket hänger på vilken detox man valt att göra för att kunna avgöra tidsgränsen, äter man inget raffinerat socker, mjöl, halvfabrikat eller snabbmat, kaffe, te, inga droger av någon form, inget godis eller snacks och ingen läsk. Det gäller att äta så ren mat som möjligt så som frukt, bär och nötter, grönsaker, vilt, fisk och fågel samt ägg, sådant som är naturliga råvaror helt enkelt, och självklart dricka mycket vatten. Mejeriprodukter anses vara bra att undvika men det är inget måste som tur var. Hur skulle jag klara mig utan min mjölk? Allt man äter ska helst tillagas från grunden för att undvika så mycket gifter som möjligt, till exempel besprutningsmedel. Under tiden funderar jag även på att använda mig av en detox-kur på 20 dagar, som finns att köpa på Life, som består av olika örter som ska rensa kroppen, detta för att få extra effekt på detoxen.
 
Fördelar med att detoxa:
- Immunförsvaret stärks.
- Bättre hy.
- Viktminskning.
- Bättre tarmflora.
- Mer energi.
- Minskar celluliter.
 
Efter att ha läst på och lärt mig mer om ämnet är jag ännu mer pepp på att testa detta så det kan hända att jag börjar redan nästa vecka, måste bara införskaffa allt som behövs och även detox-kuren från Life. Kommer nog även vänta tills mitt proteinpulver, som jag äter till lunch varje dag, tar slut. Som tur var är det inte alls mycket kvar, innan nästa vecka är slut är det med säkerhet borta. Det kommer bli riktigt spännande att se resultatet och se om jag känner någon skillnad i kropp och själ. Dock kommer det bli tufft då jag är ett riktigt fan av halvfabrikat, men jag kan klara det om jag bara bestämmer mig för det. Det kommer vara värt det.
 

SHARPEN MY BODY LIKE A PEN. COME ON, I NEED TO SHOW IT.

Inget godis, inget snacks, ingen alkohol, ingen läsk, ingen skräpmat, inget godfika, mycket vatten, mindre portioner, inget mjöl och träning, träning, träning sedan en månad tillbaka har resulterat i 4 kg viktnedgång. Det enda jag har unnat mig då och då är pop-corn men även det ska jag begränsa till endast lördagar. Fortsätter jag i denna takt så kommer jag att ha min drömkropp innan året är slut. Blir att kurera mina ben här näst så att jag kan börja löpa. Jag är sjukt motiverad och jag kommer klara det här!
 

I CAN'T AFFORD THIS HEART, STILL I AM RESPONSIBLE IF IT WILL FALL APART. BELIEVE ME, I DON'T WANT TO GO.

Ibland kan man verkligen känna sig dum och som att man bara är i vägen för samhället. Var och försökte ta prover idag igen, som är min stora fobi här i livet. Förra gången slutade med en så uppriven Anna att vi fick avbryta innan vi ens börjat. Denna gång hade jag Emla-plåster vars uppgift var att lugna ned mig en aning, men nej. Jag har en tendens att få igång ångesten redan flera timmar innan det hemska ska ske och även så denna gång. Dagens besök resulterade även det i att de svarta fläckarna dansade framför ögonen på mig och att mina blodådror drog ihop sig till ickeexisterande. Jag slapp då som tur var svimma men när hon sa att det inte kom något kände jag mig verkligen som en idiot. Stucken helt i onödan. Jag låg där med tårarna rinnande ned för kinderna som ett litet barn och det gick inte att stoppa dem. Det var bara att tacka och ursäkta för besväret och sedan gå ut i bilen och låta shocken släppa. Så ovärt för både dem och mig.
 
Jag hade mer än gärna tagit reda på mina värden för att se hur min kropp mår, men jag måste nog inse fakta och faktiskt slopa den idén.

CAN YOU BLOW MY WHISTLE BABY? LET ME NOW.

Bokade äntligen tid hos en kiropraktiker idag. Känner att min kropp inte är som den borde vara och den ständiga värken, dels i vänsterhöften, och pirret i fötterna om nätterna vittnar om att något är fel. Så om två veckor kanske det kan börja bli ett slut på all denna pina. Annars blev det ett riktigt bra och effektivt gympass senare på dagen. Blev en del motion, lite över 600 brända kcal under en timma och sedan blev det en massa armar. Körde på som vanligt med olika övningar tills de var som spagetti så nu hoppas jag på en fet träningsvärk imorgon/i övermorgon.
 
Sedan gick i alla fall jag och Lisette, som jag fick med mig på gymmet förresten, ned till älven och satt där i solen med svarta heltäckande kläder, som vi självklart drog upp där vi kunde, och åt melon, pumpafrön och bananer som återhämtning. Nu är jag äntligen hemma och nyduschad med magen full av tomatsoppa och ska se till att ta det lugnt en stund. Min blivande jobbcoach hörde för övrigt av sig idag och bokade in ett möte nu på måndag så nu kommer saker förhoppningsvis börja hända.
 
Händelserik dag.
 

I AM NOT A ROBOT.

Dagen började med ett lång och svettigt motionspass trots att kroppen skrek efter att få stanna hemma och kurera mensvärken istället. Men nej, det blev 2,5 timme på gåbandet med tians uppförsbacke i snabb takt med lungnare inslag då mina leder sa ifrån. Detta resulterade i alla fall i att jag gått över 1,4 mil och bränt över 1400 kcal. Jag vet dock att jag hade kunnat göra bättre ifrån mig då jag första timmen brände ca 650 kcal och sista timmen bara 400 kcal. Jag kan ärligt talat säga att mina ben gick utav sig själva sista timmen och att leder av alla de slag värkte och gjorde ont. Men 10 kcal i minuten är då inte dåligt om ni frågar mig, särskilt med tanke på mensvärken. Och att få ett gåband att stängas av på grund av att det behöver nedkylas är inte heller så tokigt. Imorgon blir det att besöka gymmet igen, hoppas på att få med mig Lisette då också. Jag kommer dock inte hålla på i 2,5 timmar och inte bara motion då heller men jag hoppas på att jag kommer vara lika effektiv i alla fall.
 

WE ARE THE HUNGRY ONES.

Riktigt bra dag det här måste jag erkänna. Började med en tur till gymmet där jag på ca 50 min brände över 500 kcal, sedan en tvär på stan med Lisette så även där blev det en massa spring. Matintaget har bara bestått av nyttigheter. Först blev det en proteinshake till lunch och sedan till middag testade jag att laga en väldigt mättande och nyttig maträtt som bestod av broccolimos med en gnutta grädde tillsammans med stekt sparris, vitkål, svamp samt solros- och pumpafrön. Medan jag lagade maten passade jag även på att göra en stor sats fruktsmoothie som innehöll mango, apelsin, ananas och lime, som jag och Tommy ska få festa på i helgen.
 

THE DOCTOR IN ME.

Oj vilken dag. Till att börja med hade jag en läkartid klockan 13.30 där jag skulle ta blodprover för att checka att allt står rätt till med min kropp. Efter att ha varit nervös i kanske en vecka slutade det hela med att jag i princip hyperventilerade och tårarna stockade sig. Det blev inte bättre av att de hade bett mig att inte äta innan, då jag vaknar så sent så hann jag inte äta frukost, vilket nog gjorde att jag reagerade starkare än jag brukar. Proverna fick alltså skjutas upp ytterligare en vecka, då ska även Emla-plåster användas, och det enda som blev kollat var, vikt, längd och blodtryck. Där såg då allt bra ut som tur var. Stort tack till Tommy som hela tiden fanns vid min sida och försökte lugna mig. Efter det väntade en massa ärenden på stan. Så klart så skulle i princip allt krångla då jag för en gångs skull tänkt få bort en massa saker från min agenda så nu måste jag vänta, vem vet hur länge, på innan jag kan få allt gjort. Klockan hann bli halv 5 innan vi steg ur bilen på hemmaplan och det var inga glada miner som äntrade hemmets trycka vrå. Utsvulten och med en massa krångel i bakfickan kan jag ju erkänna att min blodsockernivå låg på mer än minus. Vid klockan 5 hade jag äntligen Flygande Jacob på tallriken, en film uppladdad på datorn och en mysig pojkvän vid min sida vilket gjorde att humöret steg markant. Efter det har det blivit en långpromenad, en ansiktsmask och en massa tittande i en Smoothie-receptbok som fått våra smaklökar att sukta.
 
Även fast dagen inte riktigt blev som jag tänkt så ha jag ändå varit väldigt effektiv och gjort mitt bästa. Här näst väntar den första av de hederliga Batman-filmerna från 80- 90-talet och lite mer me-time.

THE SHOW GOES ON.


SMÅ GRODORNA, SMÅ GRODORNA ÄR LUSTIGA ATT SE.

Denna lilla krabat, som inte var mycket större än en tumnagel, fick oss att abrupt avbryta vår redan så korta promenad. Jag behövde hem och fota. Dock är inte ljuset det bästa så det blev hög ISO och av någon anledning så ville inte min kamera sammarbeta med +10-filtret. Jag fick ingen bra bild, men dessa var då de bästa. Jag hoppas på att detta inte var sista gången jag mötte en sådan liten och att jag nästa gång har en extremt bra kamera.
 
Nikon D3100 18-55mm +10 filter ISO 200 1/25 F.5.6.
18-55mm +10 filter ISO 400 1/40 F.5.6.
18-55mm +10 filter ISO 200 1/25 F.5.6.

IN YO FACE.

Jag måste nästan rekommendera dessa ansiktsmasker. Jag blev possitivt överraskad kan jag medge. Först det första så innehåller varje förpackningen så pass mycket att de med säkerhet räcker till två omgångar om man lägger på ett lite tunnare lager och för det andra så kostar de bara 15 kronor styck på Coop Forum. Dessutom blev min hy alldeles sametslen och den ser mer levande ut. Jag kommer garanterat fotrsätta använda dessa prisvärda masker. Jag som har relativt känslig hy brukar inte använda sådant som jag inte testat förut, jag håller mig gärna till The Body Shop då jag vet vad det är jag använder. Men dessa masker fungerade väldigt bra för mig. Här är de masker som jag testat men det finns ytterligare några stycken för andra hudtyper m.m.
 
TOKALON ANTI-STRESS Purifying Mask Peel-Off + Vitamin E for all skintypes: Stryk på ett tunt lager, undvik ögon, mun och nära hårfästen, vänta 10-15 minuter tills masken stelnat, du kan behöva vänta längre. När masken är torr börja dra i kanterna och fortsätt slita av hela masken. Tvätta bort eventuella rester. En peel-offmask som tar bort döda hudceller och gör huden ren och fräsch igen.
Jag använde mig av hela innehållet och det fungerade väldigt bra, dock behövde jag vänta extra länge för att masken skulle torka. Det gjorde varken ont eller kändes obehagligt att dra av masken som det kan kännas med många andra. Masken höll sig även väldigt hel och lämnade ytterst lite rester att tvätta bort. Jag kan rekommendera att använda hela innehållet på en och samma gång.
 
TOKALON ANTI-STRESS Cleansing Mask Mud-TeaTree + Vitamin E for all skintypes: Stryk på ett generöst lager, undvik ögon och mun, vänta 10-15 minuter tills masken stelnat. Tvätta av med ljummet vatten. En lermask som rengör huden på djupet, kan även vara uttorkande, var därför noga med att använda en återfuktande mask direkt efter och återfukta noga med ansiktskräm.
Även här valde jag att använda hela innehållet, det blev alltså ett väldigt generöst lager. Förutom att masken luktade väldigt gott så kändes huden verkligen rengjord, dock upplevde jag att huden blev väldigt stram men det är inget annorlunda, bara att återfukta så är det problemet löst! Det enda negativa var att den var aningen svår att tvätta av.
 
TOKALON ANTI-STRESS  Facial Mask Honey-Almond + Vitamin E for normal/oily skin: Stryk på ett geneörst lager, undvik ögon och mun, vänta 10-15 minuter. Tvätta av med ljummet vatten. En återfuktande mask  som gör huden mjuk och smidig. Trots att masken återfuktar så bör du vara noga med att smörja in med ansiktskäm efteråt.
Denna mask behövde man inte ens snåla med för att få den att räcka till minst 2 gånger. Den hade en väldigt lätt konstistens så det kändes nästan som att den skulle börja droppa om man tog för mycket.
 
TOKALON ANTI-STRESS Facial Mask Avokado + Vitamin E for sensitive skin: Stryk på ett generöst lager, undvik ögon och mun, vänta 10-15 minuter. Tvätta bort med ljummet vatten. En rengörande mask som friskar upp huden och gör den ren och smidig.
Denna mask var inte heller svår att få att räcka till minst 2 gånger. Den fick verkligen huden att kännas fräsch och smidig.
 
För bästa resultat rekommenderas man att använda dessa 1-2 gånger i veckan.
 

THIS IS JUST A SIMPLE SONG.

Eftersom det känns som att hela himlen ska trilla ned snart så blev det inget gym för mig. Istället kör vi på hemma-spa-dag i brist på annat medan jag väntar på att Tommy ska komma hem och senare ikväll kanske det blir en promenad och en del övningar hemma istället.
 
Sitter just nu med ett por-plåster på näsan. De brukar dock ha en tendens att inte fungera på mig men jag ger dem en chans till. Ska även prova lite nya ansiktsmasker idag som jag aldrig använt förut. Ska bli spännande att se hur de ter sig. Fick även med ett prov på en jordgubbspeeling när jag beställde från eleven.se senast som är jättemysig och den luktar verkligen jordgubb. Nu väntar film, manikyr och pedikyr medan alla dessa ansiktsgeggor gör sitt!

AND YOU FEEL LIKE THE OCEAN MADE WARM BY THE SUN.

Ett litet blomkollage i denna åska.

KOM SÅ FÅR DU HÅRT GODIS.

Två veckor har gått sedan jag och Lisette gjorde beslutet att vara godisfria. Jag trodde inte att det skulle gå så här lätt denna gång. Tidigare när jag försökt har ändå suget funnits där i början, men inte denna gång. Skräpmat, snacks, godis och gofika har inte funnits i min värld och jag kommer nog fortsätta på detta vis. Vårt löfte räcker bara tills månadens slut men det ser ut som att jag kommer fortsätta. Känns fruktansvärt onödigt att börja om om det nu går så här bra.
 

I AM SICK AND TIRED.

Då så. Idag skrev jag ett väldigt sansat meddelande till Facebook där jag tog upp gruppen "The Typical Engla", en grupp där de skriver olika skämt om den lilla flickan Engla som blev mördad och våldtagen för några år sedan. Jag skrev att de verkligen inte borde acceptera detta och att gruppen snarast borde stängas ned. Om de kan stänga ned grupper som visar bilder av lättklädda/nakna människor så borde de verkligen ta tag i detta. Denna grupp är så fruktansvärt respektlös mot alla i Englas närhet och jag förstår inte hur de som gillat sidan fungerar. Det är mobbning i högsta grad och jag känner verkligen för familjen. Om inte Facebook gör något åt detta snarast så kommer jag ta bort mitt facebook-konto. Jag tänker inte stödja en site där de håller på med sådant här och stöttar sådant här beteende. Jag hoppas verkligen att de kommer ta mitt meddelande på allvar eftersom den här gruppen sårar så fruktansvärt många människor. Nej, detta är oacceptabelt.