FÖR SÅ SOM JAG KÄNDE HAR JAG ALDRIG KÄNT FÖR NÅGON JAG KÄNDE MEN ALDRIG HAR KÄNT.

De senaste dagana har största delen av min tid gått åt att leta information om balsam-metoden, vilka produkter jag kan använda, hemmagjorda hårinpackningar och hur det riktigt fungerar ihop med keratin-hårförlängning. Detta har resulterat i att jag har hittat ett värmeskydd, DETTA, och ett SLS-schampo, DETTA, som verkar någorlunda bra, som jag ska införskaffa där kring jul då jag kommer börja på kuren och redan i helgen ska jag testa på en hemmagjord hårinpackning gjord på olivolja, honung och kanel som sägs få håret superlent samt få det att växa snabbare (kommer uppdatera er om denna om den är något att ha). Jag känner verkligen att jag vet vad jag ger mig in på.

Om det inte vore för det här med hårförlängningen. Jag vet inte i hur många forum jag ställde frågan om någon visste om detta kan kombineras. Den enda lilla flyktiga och väldigt osäkra info jag fick var att det var svårt att rengöra och att balsam tydligen kan lösa upp keratinet, men detta var inte säkert. Jag bestämde mig för att inte ge upp så google fick ta över istället. Jag hittade en riktigt bra blogg, DENNA, där ämnet balsam-metoden och dess inverkan på håret kommit upp. Jag chansade och skrev en kommentar där jag frågade om hon visste något om just denna kombinationen, kryssade i rutan om att få ett mail när kommentaren besvarats och väntade spänt. Detta kändes som mitt sista hopp för att få den infon, förutom att gå direkt till en frisörsalong då, men de hade bara övertygat mig om att köpa deras dyra kemikalier så det hade verkligen varit min sista utväg. Inget mail kom. Egentligen tänkte jag inte så mycket på det då det bara gått lite mer än ett dygn sedan jag skrev kommentaren men jag valde ändå att googla ämnet igen för att hitta åt hennes blogg för en dubbelcheck. Och vad finner jag inte? Jag har inte fått något litet svar till kommentaren, jag har fått ett helt inlägg angående ämnet!
 
Detta var det svar jag fick:

Jag har fått en läsarfråga som förtjänar att lyftas fram!

"Hejsan!

Tänkte ställa en liten fråga. Jag försöker hitta info på internet men antingen söker jag för dåligt eller så är det dåligt med info, tyvärr mest troligt det första alternativet. Men du verkar ha koll så det är väl värt att fråga i alla fall. Jag ska börja med BM då jag har väldigt torrt och risigt hår efter mycket blekande. Dock så tänker jag även skaffa mig en keratin-hårförlängning. Jag har hört att BM löser upp keratin och förstör då hårförlängningen, stämmer detta? Kan jag på något sätt köra BM och ändå ha en keratin-hårförlängning? Jag skulle verkligen uppskatta ett svar! :)

Mvh Anna"

Jag ska erkänna att detta har jag noll koll på. Jag har aldrig haft några hårförlängningar, vare sig med keratin eller någon annan metod. Så jag frågade inne på NoPoo-sidan på Facebook! Dels fick jag tipset att du ska besöka (och kanske fråga?) Martina inne på PrimalScienista.com. Hon har keratinförlängningar och har använt bm i många år. Henne borde du kunna läsa dig till hur det fungerar eller fråga direkt.

Sedan fick jag också följande svar av Karoline:

"Jag har använt BM när jag har haft kreatin-förlängning :) Det som händer är att vissa slingor som inte sitter tillräckligt hårt kan glida ner, men sätter man fast alla ordentligt så ska det inte vara något problem!"

Så det du ska tänka på är att tala om för din frisör att du vill köra balsammetoden, som innebär att du masserar skalpen mycket mer än man annars gör samt att du bara kommer använda balsam. Be dem se till att de sitter ordentligt fast så de inte lossnar. Balsammetoden löser inte upp keratin vad jag förstår, även om din frisör säkert kommer avråda dig från det av okunskap. ;-)

Jag hoppas du blir nöjd av svaret och att du hittar mer info hos Martina om du behöver!

Jag kunde faktiskt inte vara mer nöjd över detta svar och jag kommer redan ikväll kolla in Martinas blogg och kanske ställa frågan till henne också. Nu känner jag mig riktigt trygg, jag har all den info jag behöver och jag kommer kunna ge mig in i detta utan tvivel. Jag kommer äntligen kunna bli nöjd över mitt hår och samtidigt kunna ta hand om det. Tack Karin för att du valde att lyfta fram den här frågan och kolla upp det åt mig!


Här har ni på ett ungefär hur mitt hår se ut nu. Har klippt mig men det är samma dåliga kvalitet. Jag behöver denna make-over.

BÄ BÄ VITA LAMM.

09 - Ett barndomsminne
 
Ett barndomsminne, som jag trots allt minns, som alltid kommer upp som historia när detta blir ett samtalsämne vid till exempel matbordet eller när nya vänner kommer på besök är den gången min familj var hos mina farföräldar på fika. Jag sitter i pappas knä och vi kikar i en fågelbok. Då och då bläddrar han tillbaka för att se om jag minns vad vissa av fåglarna hette. När han bläddrar tillbaka till den klasssika rödstjärten börjar kugghjulen rulla för fullt och det går nästan att höra knaken inuti min skalle. Det enda som kommer ut är "Löd.. Löd.. Löd.." så pappa väljer att hjälpa mig lite genom att peka på sin bakdel. "LÖDLUMPA!" brister jag ut, riktigt stolt över mig själv.
 
Jag är nog ett dolt geni.
 
Dagens självkänsla och självförtroendeuppgift:
- Jag är en duktig lyssnare. Om jag känner att det är någon som behöver prata så stänger jag av mina egna problem.
- Jag är faktiskt duktig på att laga mat. Tycker inte om att göra det men får jag ett recept så kan jag trixa lite och det blir gott i alla fall.
 

DON'T STOP BELIEVING.

08 - Några favoritfilmer
 
Mina abslouta favoritfilmer som jag alltid ser när jag vill vara säker på att se något bra är de 4 sista Harry Potter-filmerna, Fenixordern, Halvblodsprinsen och Dödrelikerna del 1-2. Känslan av hur man sveps in och blir helt förtrollad är magisk, regissören har verkligen vetat vad han sysslat med. Egentligen har jag aldrig varit ett så stort fan av filmerna, böckerna äger där emot, men dessa 4 sista har verkligen satt spår inom mig och fått det lilla barnet att rysa.
 
En annan filmserie som jag alltid kan lita på tillfredställer mig är Batman. När jag såg den sista på bio för någon månad sen ville jag aldrig att den skulle ta slut och när den väl gjorde det kunde jag inte förstå att det nu var "över". Jag grät dels eftersom den var sorglig men mest för att jag visste att detta var den sista filmen i just denna serien med Batman. Den bästa Batman-tolkningen jag varit med om.
 
Sen så har vi ju alla Disney-filmer som väcker barnasinnet inom mig och som får mig att inse att jag nog växte upp under den perioden då barnfilmerna var i sitt esse. Aladdin, Lejonkungen, Mulan, Askungen, Tarzan, Dumbo, Alice i Underlandet, Peter Pan, Törnrosa, Svärdet i Stenen, Robin Hood, Micke och Molle, Bernard och Bianca, Mästerdetektiven Basil Mus, Oliver och Gänget, Den lilla Sjöjungfrun, Skönheten och Odjuret, Herkules och Ringaren i Notre Dame är bara några av de som förgyllt min barndom. Här kan även Trassel räknas in även om jag inte växte upp med den, dock hade jag gärna gjort det!
 
Sist men inte minst har vi ju alla "kult-filmer" som egentligen varje människa borde ha sett: V for Vendetta, De 12 Apornas Planet, Seven, American History X, Fight Club, Kill Bill 1-2, Brokeback Mountain, North Country, Gökboet, Felon, Gremlings, Iron Man, Hot Fuss, The Royal Tenenbaums, Rango, Big Fish, Corpse Bride, Terror on Elmstreet och Reservoir dogs.

Detta är då de jag kan komma på just nu, imorgon kommer jag ångra att jag inte skrev den och den och den. Men detta kan då klassas som min absoluta favoritfilmer genom tiderna och jag kan verkligen rekommendera dessa om ni sitter och suktar efter något bra att se en tråkig höstkväll.
 
Dagens självkänsla och självförtroendeuppgift:
- En egenskap jag tycker väldigt mycket om att jag har är att jag är väldigt social. Det är inte ofta jag bara sitter och tittar på. Visst fryser jag ibland, men jag fösöker åtminstone.
- Jag är duktig på att träna. När jag väl är på gymmet sitter jag inte bara i maskinerna och frontar, jag ger alltid 110 %.

I WILL LOVE YOU BETTER.

Har funderat ett ganska bra tag på det här med balsam-metoden. Balsam-metoden går först och främst ut på att sluta använda schampo och att få bort alla silikoner, alkoholer, sulfater och mineraloljor som egentligen bara ger ditt hår ett vackert utseende genom att lägga sig som en hinna över stråna, under denna hinna är håret lika torrt och skadat som innan och det blir inte bättre med hjälp av dessa produkter fast det kan kännas som det. Undviker du produkter som utesluter dessa ingredienser så behöver du inget schampo eftersom nu finns det inget som inte ett balsam kan göra rent. Dels så slipper man lägga ut onödiga pengar på schampo och produkter som egentligen bara förstör ens hår och sen slipper man bli påverkad och utsatt för alla onödiga kemikalier.
 
Min kompis Bea berättade att en av hennes vänner testat detta efter att hon blekt sönder håret och nästa gång hon satte sig hos frisören hade denne blivit uppriktigt chockad över att hennes hårkvalitet var så bra trots blekningen. Jag borde verkligen testa detta då jag också blekt sönder mitt hår och det är ju bara ett stort plus att plånboken slipper banta ned sig till omärkbar och att min kropp slipper vara en soptunna. Nu när jag även kommer skaffa mig en hårförlängning kan det ju vara bra att ta sig en funderare när det gäller produkter. Jag vill att mitt hår ska vara i så bra kvalitet som möjligt så det klarar av en sådan påfrestning och eftersom jag inte vill att hårförlängningen ska se för hemsk ut redan första månaden så måste jag se till att sköta den på ett bra sätt.
 
Sitter just i denna stund och läser på om ämnet på LOCKIG.SE. Detta är en hemsida som har otroligt mycket info och kunskap angående balsam-metoden och där finns även en checklista med ämnen du ska undvika. Allt du behöver veta finns där. Jag har suttit och jämfört de produkter jag vill använda i framtiden, när mina nuvarande tagit slut, och kommit fram till att dessa kommer fungera hur bra som helst:
 
BALSAM
 
HÅRINPACKNING
 
HÅROLJA
 
Det enda jag kommer behöva hitta nu är en stylingprodukt som helst innehåller både värmeskydd och fungerar återfuktande samt ett sista schampo som tar bort alla silikoner, alkoholer samt mineraloljor utan att tillsätta nya. Det "sista" schampot du använder kommer behöva innehålla sulfater då detta tar bort alla de andra ämnena plus att balsam klarar av att rensa bort sulfater. Det blir att rensa stadens frisörsalonger samt internet efter något som kan fungera. Ska kika lite extra på The Body Shop's utbud och se om jag kan hitta något där, men det ser dock mörkt ut så det blir nog att bryta mönstret lite.

Jag måste börja ta hand om mitt hår bättre! Om det är någon där ute som testat detta så får ni mer än gärna ge mig massvis med tips om vad jag ska tänka på.

START ME UP.

Ibland vill jag bara kura ihop mig i soffan med en chipspåse, massvis med godis, gråta ut, se en bra film och bara skita i allt det här. Det enda, absolut enda, som får mig att fortsätta är tankarna på hur nöjd jag kommer vara med min kropp, alla fina kläder jag kommer bära upp så mycket bättre, mitt nya fina hår och tanken på hur bra min kropp kommer må. Tanken på hur snygg jag kommer känna mig och faktiskt vara är det enda som får mig att hålla ut och fortsätta. Det kommer bli lättare sen.
 
Bara jag skärper mig så kommer det gå.
 
Dagens självkänsla och självförtroendeuppgift:
- Jag är duktig på att ta hand om mig själv. Jag har så pass mycket kunskap att jag vet vad som är bra och vad som är dåligt för min kropp.
- Jag har stora och vackra ögon som utmärker sig.
 
 
 

QUICKSAND.

07 - En bild på dig som du aldrig har publicerat
 

ISLAND & SHORES.

06 - Mål på kort sikt för denna månad och varför
 
Mitt första mål är väl egentligen att komma igång på riktigt med träningen igen. Slarvade där ett tag och nu har jag inte varit på gymmet på snart 2 veckor. Detta är inte okej. Jag har som tur var kompenserat med att gå mycket promenader och jag gjorde de där videorna för några dagar sedan, ska nog även göra dem idag igen. Men, jag måste börja komma mig iväg till gymmet igen om det ska bli något gjort på riktigt. Är jag väl på gymmet så ger jag gärnet, 110 %, men här hemma blir det lätt att man till exempel hellre fastnar vid datorn eller bara sätter sig med Tommy i soffan och kikar på när han sitter och spelar eller ser House och The Walking Dead. Det är dags för lite självbehärskning nu!

Andra målet är att vi ska ha hittat en lägenhet i Norge så vi slipper oroa oss för det. Just ja, jag har ju inte nämnt här på bloggen att jag, Tommy och Bea flyttar till Norge de första dagarna i Januari. Det kommer bli ett riktigt äventyr och jag ser verkligen fram emot det!

TOMTEN JAG VILL HA EN RIKTIG JUL.

05 - Min Önskelista
 
Åh, det är så mycket jag skulle vilja ha men då skulle denna lista aldrig ta slut. Kan ju räkna upp det som står högst upp just nu i alla fall och som jag skulle bli överlycklig över att få.
 
- Frisörtid - Jag är så less på mitt hår just nu så det är inte sant. Jag går alltid med uppsatt och jag hatar när folk är i mitt hår, vilket jag alltid brukar älska, just eftersom det är så torrt och slitet. Jag längtar tills jag kan göra en Ombre och en riktigt bra håförlängning. Detta stå först på min önskelista och jag kan lugnt tänka mig att inte få något annat bara jag kan få göra detta!
 
- Löparskor - Märkte ju att mina Reebook var fejk eftersom de började falla sönder. Alla dekaler håller på att lossna och luftkuddarna som ska ge hela effekten har punkterats. Så jag bestämde mig för att börja kika efter nya. Jag hittade ett par löparskor inne på Inter Sport, Kajaano 18, som var riktigt sköna. De kändes knappt att man hade på sig dem eftersom de anpassade sig till foten och de var så lätta. Skorna är speciellt gjorda för löpning och passar bra för människor med till exempel rygg/led-problem då de har så bra stötdämpning. Denna sko skulle passa mig perfekt!
 
- Pengar till kläder - Jag behöver en ny garderob.
 
- Sminkning på Make Up Store - Vill verkligen börja sminka mig mer + lära mig hur jag ska göra när jag sminkar så detta skulle passa perfekt! Sminkning och smink för 500 kr = två flugor i en smäll. Har dessutom hittat en del skuggor och lite andra produkter där som jag mer än gärna skulle ha i min sminkväska.
 
- Presentkort på The Body Shop - Detta är en present som alltid gjort och alltid kommer gå hem hos mig då detta är en affär där jag ständigt slösar pengar. Mitt toa-skåp är proppat av deras produkter och det är näst intill det enda märket jag använder. Denna affär har en speciell plats i mitt hjärta så vill man vara nästan löjligt säker på att göra mig nöjd så är detta ett säkert kort!
 

UNDERTOW.

Kom nyss hem från att ha varit på en gratis hudvårds/make up-rådgivning. Hade riktigt trevligt och jag gillade vissa av produkterna skarpt! Kände mig även lite extra modig där när vi sminkade oss och drog på ett lager med knallrött läppstift. Jag kan bara säga en sak: Jag kommer införskaffa ett! Dock vill jag nog ha det lite mindre rosa-rött, men det blir av!
Jag tycker verkligen att röda läppstift är jättesnyggt men jag har aldrig vågat testa det förut eftersom jag dels trott att jag inte kommer gilla att ha läppstift då det känns som att det kletar väldigt mycket. Detta är då första gången jag på riktigt använder det och nu, efter att ha burit det kanske 2 timmar känns det fortfarande bra och det håller sig kvar på läpparna.
 
Dagens självkänsla och självförtroendeuppgift:
- En egenskap jag har ä att jag är väldigt sympatisk. Jag bryr mig väldigt mycket om mina vänner och ser verkligen till att de vet att jag alltid finns där och att de kan lita på mig.
- Jag är duktig när det kommer till hudvård. Det är ett jättestort intresse och jag suger verkligen åt mig allt jag hör och försöker ta reda på så mycket jag bara kan. När det kommer till det ämnet vet jag verkligen vad jag pratar om.
 
Jag gillade detta skarpt. Vad tycker ni?

SWEET DISPOSITION, NEVER TOO SOON, OH RECKLESS ABANDON, LIKE NO ONE'S WATCHING YOU.

04 - En gammal bild på mig tagen utav någon annan.
 
Tagen av min kära Sara för snart 2 år sedan. Insåg nu vilken dålig skärpa det var på bilden, men jag gillar den i alla fall. Kan komma på mig själv med att sitta och längta tillbaka till den tiden jag var korthårig och faktiskt orkade fixa mig. Nu åker det som mest på lite mascara och håret är alltid uppsatt. Jag längtar tills jag känner mig fin igen.

MR BLUE SKY.

03 - En dålig egenskap jag önskar att jag inte hade.
 
En egenskap jag önskar att jag verkligen inte hade är att jag ibland "känner efter lite för mycket". Har jag verkligen huvudvärk? Jo det har jag nog. Detta händer som tur var nästan aldrig länge, det hände oftare medan jag var deprimerad. Jag tog varje ursäkt jag kunde komma på för att få stanna i sängen och inte behöva göra något jobbigt. Nu för tiden vill jag komma upp och göra saker så därför försöker jag verkligen. Visst har jag också mina dagar då jag verkligen inte känner för att göra något alls men till skillnad för ca ett år sedan så tar jag numera tummen ur, rycker upp mig och drar mig dit. Förra veckan ställde jag dock in mitt återbesök hos tandläkaren dels för att allt annat jag skulle göra i stan blev inställt och då kändes det så onödigt att lägga ut andras bensinpengar på något jag kan boka om. Som tur var fick jag den återkommande huvudvärken som ställde till det för mig hela förra veckan så då hade jag något som kunde likna en sent kommen ursäkt.
 
Detta är då något som jag ständigt jobbar på att förbättra och som jag så småningom hoppas kunna radera ut ur mitt liv, eftersom det får mig, att i andras ögon, framstå som en person som inte gör som det är bestämt. När jag en dag får ett jobb kommer detta vara oacceptabelt beteende och vill man tjäna pengar och behålla sin anställning så är det inte att rekommendera. Jag vill vara en sådan person som bara ringer återbud om jag ligger dödssjuk och som folk verkligen kan lita på dyker upp.

I'M A LONELY LITTLE PETUNIA IN AN ONION PATCH

02 - Tv-serier jag gillar.
 
I dagsläget följer jag relativt många serier åt och fram men den enda serie som verkligen satt spår i mitt hjärta är "Six Feet Under". Många serier i dagens samhälle är så upplagda och genomskinliga, absolut inte alla, samtidigt som de bara maler på och maler på utan att någonsin ta slut, jag ska dock inte neka till att jag själv ser vissa utav dessa och samtidigt tycker att dem är väldigt underhållande. Men Six Feet Under.. Serien är egentligen ganska tråkig när man tänker efter, men det är ju just som de lever som ett liv kan se ut. En trasig familj som äger en begravningsbyrå där man får följa deras liv och relationer. De förvränger inget, förskönar inget och man ser verkligen in i karaktärernas själar. Ibland känns det som att de lika gärna hade kunnat stå mitt i rummet rakt framför ens ögon. Serien består av 5 säsonger och jag är riktigt glad över att skaparna insåg att ju kortare och intensivare en serie är, desto bättre blir den i längden, enligt mig i alla fall.
 
Imdb: "A drama series that takes a darkly comical look at members of a dysfunctional California family that runs an independent funeral home."
 
Jag rekommenderar alla att faktiskt ta sig tid att se denna serie och ge den en större chans än bara ett avsnitt.
 
Bara för att tvärnämna några andra absolut sevärda:
- Sherlock
- Pushing Diasies (VARNING, finns inget slut då de inte hade budget till mer än 2 säsonger, detta suger.)
- Game of Thrones
- House M.D
- American Horror Story
- The Walking Dead
- Flight of the Conchords
 

AND YOU LEARN.

Tänkte ta tag i den där uppdateringen angående användadet av Asemera ögonfransserum. Varför jag inte skrivit om det tidigare är helt enkelt av den anledningen att jag inte ansett att det fungerat. Jag använde det längre än de 8 veckor man skulle och jag såg inte minsta skillnad förutom att ett "glapp" mellan två av mina ögonfransar försvann. Jag använder det fortfarande av och till eftersom den inte tagit slut och jag är en sådan människa som inte kan slänga produkter, jag måste använda upp dem hur dåliga de än är. Jag slänger endast bort produkter som datumet gått ut på. Men åter till serumet. På mig fungerade det inte men jag hoppas att andra som testat fått bättre resultat. Som sagt, alla produkter fungerar inte på alla människor. Tycker naturligtvis att detta var synd då jag gärna vill ha längre och fylligare fransar, vilken tur för mig att det finns andra serum. Jag är väldigt tacksam att jag inte köpte detta till fullt pris, 799 kr för 5 ml, utan på en sida där det var gigantisk rea, 249 kr, där av har jag inte spenderat allt för mycket pengar i onödan.
 
Här näst blir det i alla fall att antingen testa på Xlash eller Lashtonic som man har hört mycket gott om, bland annat av min kära syster som använt båda två, eller så ska jag testa iLash från märket White One som också är väldigt omtalat och omtyckt. Om ni läsare har testat något serum ni tycker har fungerat bra så får ni gärna lämna en kommentar!
 
Dagens självkänsla och självförtroendeuppgift:
- Jag är jättenöjd med mina händer. Tycker att jag har långa fina fingrar som är proportionerliga till resten av händerna. Gillar dem speciellt när jag har långa fina naglar men de är även fina med korta naglar.
- Just nu har jag inte haft inspiration till att fota på länge, men när jag väl har det är jag duktig.
 
Någon som ser en förbättring som inte jag ser?
 
 

HEY HO HERE SHE GOES, EITHER A LITTLE TOO HIGH OR A LITTLE TOO LOW, GOT NO SELF-ESTEEM AND VERTIGO, CAUSE SHE THINKS SHE'S MADE OF CANDY.

 
01 - En nytagen bild på dig och 10 fakta om dig själv
 
- Jag köper hellre hudvårdsprodukter eller sådant som har med hälsa att göra istället för kläder eftersom jag är så kräsen och ledsnar fort. Detta ska det då bli en drastisk ändring på då jag i princip hatar allt som finns i min garderob.
 
- Jag älskar mjölk och hatar läsk. Jag dricker mjölk till ALLT. Pizza, skrov, snacks och godis. Har inte druckit läsk på flera år, använde det endast som groggvirke under en kortare tid tills jag märkte att juice var godare.
 
- Det värsta jag vet är när människor drar i mina öronsnibbar. Jag inbillar mig att de ska dras ut och trycker därför alltid tillbaka dem.
 
- Mitt favoritgodis är Knattar, de små röda, gula, gröna kulorna som finns på lösvikt. Blir aldrig less på dem. Mitt hatgodis är lakrits, har bara "ätit" (spottade ut) detta en gång och det var över 10 år sedan. Kommer aldrig glömma den förfärliga smaken.
 
- Jag brukar drömma att jag är en superhjälte. Drömmarna utspelar sig alltid på mina förra skolor, antingen Hjoggböleskolan eller Bureåskolan, dock inte på Anderstorpsskolan ännu men jag hoppas det kommer. Min superkraft är alltid att jag kan hoppa hur högt och långt jag vill.
 
- Min drömbil är Ford Mustang Shelby GT 500 -67. Fick jag en svindyr Lamborgini skulle jag lätt sälja den och köpa min Mustang.
 
- Jag fick en whiplash-skada i krocken för ca 2 månader sedan och idag hos kiropraktikern fick jag veta att den läkt.
 
- Mitt drömyrke enda sedan jag var liten är att bli brandman. Jag gav tyvärr upp drömmen då jag insåg att det skulle krävas lite mer än vad jag hade kunnat ge. Jag kan dock inte låta bli att flyta iväg ibland och så fort jag hör om någon som jobbar med det eller ser en brandbil blir jag alldeles mosig i kropp och sinne och tänker bara på hur det hade kunnat vara. Nu satsar jag på att få fara till Afrika och hjälpa människor på det sättet istället för att rädda personer ur brinnande hus.
 
-  Det bästa jag vet är att bli kittlad, inte "attack-kittlad" utan kittlad med fingertopprna. Jag kan sitta i timmar och får aldrig nog. Skönast är det under fötterna!
 
- Jag kan äta i princip vad som helst, hur äckligt det än smakar, så länge jag vet att det gynnar min kropp. Det enda jag i princip inte fått i mig är mitt 100% organiska proteinpulver som jag nu mera måste blanda ut i smoothies. Jag drack en shake utblandad med bara mjölk och det var det värsta jag någonsin ätit. Jag tvingade i mig den till sista droppen för att inte slösa på proteinpulvret.
 Nyaste bilden som existerar!
 

CHECK IT OUT.

Hittade en lista på en blogg jag läser, nämligen DENNA, och tyckte att den var intressant och bra. Jag har ju verkligen stunder när jag inte skriver något alls här och på sista tiden har det blivit VÄLDIGT mycket träningssnack hit och dit, så nu kanske det kan bli lite ändring på det. Jag kommer göra dem i den ordningen de står men jag kan inte lova att det blir ett per dag då jag verkligen suger på det, jag ska dock göra mitt bästa. Jag hoppas ni kommer gilla det!
 
01 - En nytagen bild på dig och 10 fakta om dig själv
02 - Tv-serier jag gillar.
03 - En dålig egenskap jag önskar att jag inte hade.
04 - En gammal bild på mig tagen utav någon annan.
05 - Min Önskelista
06 - Mål på kort sikt för denna månad och varför
07 - En bild på dig som du aldrig har publicerat
08 - Några favoritfilmer
09 - Ett barndomsminne
10 - Låtar du lyssnar på när du är glad, ledsen, uttråkad, sur & förbannad
11 - Ett land du vill besöka
12 - Min dag i bilder
13 - En dag du aldrig glömmer
14 - Sätt din mp3/mobil/iPod på suffle, första 10 låtarna som spelas
15 - En annan bild på dig själv
16 - En bild på de du senast köpte
17 - En bild på dig för ett år sen och nu, hur har du förändrats sen dess?
18 - Mina föräldrar
19 - Vad är kärlek?
20 - Det här hade jag på mig i dag
21 - Mina syskon
22 - I min handväska
23 - Mitt hem
24 - Det här har jag ätit idag
25 - Jag som liten
26 - Det här upprör mig
27 - Det här får mig att gråta
28 - Mina rädslor
 

'CUS I LIKE YOU JUST THE WAY YOU ARE.

Det här med självkänsla och självförtroende är något som varje människa borde ha men som tyvärr inte alltid finns där. Jag vet att jag själv inte är på topp inom dessa ämnen även om det ofta kan verka så. Jag tänker oftast på vad folk ska tycka/tro om mig, om jag gör fel eller ser helt för j*vlig ut. Jag önskar ofta att jag var den där otroligt söta tjejen i rummet som säger allt det som folk vill höra och som får den uppmärksamheten som hon faktiskt förtjänar då hon är helt och hållet underbar. Vem vill inte vara perfekt, se bäst ut hela tiden och ha det senaste modet? Dock så är vi bara människor och vi har våra fel och brister och detta måste vi börja acceptera mer. Vad spelar det för roll om du inte kan springa längst eller har en stor näsa? Du kanske är jätteduktig på att måla och du kanske har fantastiska ögon istället? Det är verkligen dags att vi människor börjar fokusera på det positiva vi faktiskt har och samtidigt inse att det inte är att skryta bara för att man är stolt över något man gjort eller något man har.
 
Självkänsla: Självkänsla handlar om de tankar man har om sig själv och den man är. Den har ingenting att göra med om man är bra eller dålig på att göra olika saker, den handlar om att känna att man är värd något bara genom att vara. Känslan av att man duger oavsett vad man klarar av, går att träna upp.
 
Självförtroende: självförtroende är individens tilltro till sin förmåga att prestera. Det kan röra sig om arbete, skola eller sociala sammanhang. Självförtroendet kan variera från dag till dag och det kan höjas genom bekräftelse utifrån, eller tillfälligt höjas under exempel alkoholpåverkan. Självförtroendet kan snabbt tränas upp.
 
Källa: SJÄLVKÄNSLA SJÄLVFÖRTROENDE
 
Jag ska här med börja göra en liten övning för mig själv här på bloggen som ni ska få ta del ut av. I ett av inläggen jag gör per dag ska jag skriva upp minst en sak jag gillar med mig själv och en grej jag tycker att jag är duktig på, detta för att jobba upp båda parterna i detta ämne. Här hemma ska jag även sätta upp lite lappar med små ordspråk eller bara fina meningar som jag kommer kunna se under dagen för att på sätt stärka mig själv.

Ni som läser min blogg och som orkade er igenom detta inlägg kan väl skriva en kommentar med vad ni är nöjd över med er själva och något ni är bra på? Jag skulle uppskatta detta väldigt mycket och det gör samtidigt er gott <3
 
- Jag har belönats med riktigt bra hårkvalité och det är jag väldigt tacksam för. Dock är den inte alls bra nu när jag blekt håret X antal gånger, helt och hållet mitt fel. Men annars älskar jag mitt hår!
- Jag är riktigt duktig på att städa och när jag gör det är jag noggrann.

THE WAY I ARE.

 
Igår tog jag tummen ur och införskaffade Instagram på min pojkväns mobil, uti fall att ni undrar varför uppdateringen där kommer vara lite dålig ibland. Men, ni hittar mig i alla fall under samma namn som bloggen, Variationofbirds. Följ mig mer än gärna!
 

I LOVE IT.

Efter att ha gått omkring med konstant träningsvärk i nästan två veckor så kände jag att det var dags att låta kroppen få vila. Senaste veckan ha jag inte satt min fot på gymmet och det enda jag gjort är att ta det lugnt och låta musklerna återhämta sig. Min hjärna har varit helt bortkopplad vad gäller hälsa. Jag har ätit precis vad jag vill, förutom det jag inte får äta på grund av godislöftet då, men vitt bröd och pasta har det varit gott om. Jag har låtit mig själv släppa allt det där och det ha varit riktigt skönt faktiskt, att inte hela tiden behöva tänka på vad jag stoppar i mig, hur mycket jag tränar och den där lilla ångesten över att jag rör mig för lite på grund av att jag inte har något att göra om dagarna. Jag har bara tagit det lugnt!
 
Men, nu är jag back on track igen! Denna vecka har säkert förstört mycket för mig, men det får helt enkelt vara värt det. Idag var det tänkt att jag skulle dra mig till gymmet men då försovde jag mig så klart. Men jag ska inte låta det hindra mig, det får bli tre ben/rumpa/lovehandles-videos från Blogilates istället och sen en promenad efter det. Det kommer bli jobbigt och jag kommer få ge gärnet, men jag kan klara det! Nu ska jag bara låta mina äggmackor sjunka ned lite och sen blir det att sätta igång. Fungerar detta och jag tycker om det så blir det nog att kombinera detta med gymmet.
 
Detta ska jag då köra här näst:
 
BEN
RUMPA
LOVEHANDLES
 
Önska mig lycka till!