LILLA EKO SITT STILL.

Till min lycka så hade The Body Shop kundklubbsdag idag. Självklart gick jag inte där ifrån tomhänt. Handlade man för över 400 kr så fick man en gåva värd 275 kr på köpet, så jag passade på. Det blev ett NATURAL LIP ROLL-ON för 75 kr, SPA WISDOM MOROCCO BLACK OLIVE & ARGAN OIL SCRUB för 250 kr och SPA WISDOM MOROCCO HEMP BODY MITT för 95 kr. Läppserumet är till 100% naturligt och doftar gott av apelsin. Skrubben som vann mitt hjärta blev till slut den från SPA WISDOM MOROCCO-serien. Den löddrade lätt och var väldigt smidig att fördela. Vanten jag köpte till var endast för att få lite mer riv vid behov. Gåvan man fick på köpet bestod av en SPA WISDOM JAPAN APRICOT & RICE FINISHING MIST och en SPA WISDOM JAPAN ADZUKI BEAN & RICE SHOWER GEL, jag vet dock inte om jag ska behålla dessa då mitt toalettskåp redan är fyllt till bredden. Sedan märkte jag även att de hårinpackningar jag beställt hem hade landat i brevlådan. POPPY SEED OIL REVIVING MASK - en utgången hårinpackning som jag lyckats få tag i hos en återförsäljare. Ska bli riktigt spännande att prova på den och se om den håller måttet.

NATURAL LIP ROLL-ON, SPA WISDOM MOROCCO BLACK OLIVE & ARGAN OIL SCRUB, SPA WISDOM MOROCCO HEM BODY MITT, SPA WISDOM JAPAN ADZUKI BEAN & RICE SHOWER GEL, SPA WISDOM JAPAN APRICOT & RICE FINISHING MIST, POPPY SEED OIL REVIVING MASK.

DET ÄR ALLVAR I ÅR.

Passade även på att införskaffa en IPhoneväska från märket Red Collar Project under gårdagens rundtur på stan. Jag är kär.



ANNA HADE EN VÄN MED EN BIL OCH VI ÅKTE LÅNGT BORT. VI KANSKE TILL OCH MED LÄMNADE SVERIGE.

Gick på stan igår med Antonia en stund innan vi kilade vidare till Make Up Stores kundklubbskväll som Antonia bjöd med mig på. Jag behövde såklart förbi The Body Shop en tvär och införskaffa mig ett serum för ansiktet. De har nyligen lanserat ett nytt som heter NUTRIGANICS - DROPS OF YOUTH. Ett serum som är hela 98% gjort på helt naturliga ämnen. Jag funderar starkt på att byta hudvårdsserie till NUTRIGANICS, just för att det är The Body Shops enda ekologiska hudvårdsserie. Dock så vet jag ju inte ännu om den kommer vara bättre eller sämre än den serien jag redan använder, ALOE-SERIEN. Och vad kunde då ha varit bättre än att man fick en liten necessär med de olika produkterna på köpet när man handlade serumet? Jag älskar nylanseringar med alla gratispresenter. Nu ska här testas för fullt så får vi se hur jag gör i framtiden. Och snart är det kundklubbsdag och då ska jag shoppa loss och införskaffa det som nu snart tar slut.

Sminktestning på Make Up Stores kundklubbskväll.

NUTRIGANICS.


I LIKE IT LIKE THAT.

Jag vill bara tacka alla mina underbara läsare för att ni orkar följa min lilla blogg! Jag blir i princip lyrisk när jag ser att det trillat in en kommentar och när jag haft över 20 besökare samma dag så skiner solen inom mig. Jag trodde aldrig att så många skulle orka följa mitt mytomspunna liv där det alltid är äventyr på gång.

Jag jobbar på att göra den mer intressant och försöker ha mer tid att skriva inlägg. Tack allihopa för att ni stöttar mig! Ni får mer än gärna börja följa mig via Blogloving!


THE HATCH IS COMIN' OPEN, OK IT'S OPEN. VERIFIED. I'M MOVIN' OUTSIDE, OK I'M LETTING GO. COPY THAT.

Idag klickade jag hem 2 stycken underbara linnen från Cheap Mondays vår/sommarkollektion. Ett svart och ett nude i lätt oversize med "spagettiaxelband" istället för breda axelband. Blev helt förälskad i flera plagg som jag hittade på Weekdays hemsida så jag satt och letade febrilt efter dem på andra hemsidor. Dessa 2 linnen som snart landar i min brevlåda var de enda plaggen jag hittade som jag verkligen ville ha. Weekday borde verkligen ta sitt förnuft till fånga och skaffa en webshop om de nu ändå ska ha en hemsida som de envisnas att fresta oss norrlänningar med. Ett plagg som jag verkligen dregglade över var en blus från MTWTFSS, helt underbart mönster och den skulle verkligen piffa till min garderob. Har länge letat efter en mönstad blus så nu kommer jag inte kunna slita mina tankar från denna och inget kommer verka lika snyggt. Nedrans! Annars så blev det även att klicka hem en jättefin klänning av märket Cheap Monday på Tradera. Hoppas att jag hinner få den innan fredag då det är utgång på g.

Och imorgon blir det en tur på stan med Antonia. Ska kika in ett skjortlinne jag hittat på Carlings, hoppas att det sitter bra för då får det följa med mig hem. Dock är det längre baktill och jag har en tendens att tycka att sådant är så fruktansvärt fult så jag kommer nog sy upp det i sådana fall, om inte, grattis Anna till ett perfekt plagg! Ska även kolla in lite annat, se om jag kan stryka en del från min fina lista som jag gjorde här om dagen. Känns som att jag bara genom att ha gjort den har kunnat identifiera mig själv bättre. Sen blir det att följa med Antonia på Make Up Stores kundklubbskväll och kanske inhandla något roligt där. Funderar på att testa lite olika sminkningar någon dag, sådant som jag inte brukar ha. Skulle vara roligt med något nytt nu till våren.
Annars så är jag väldigt nära på att köpa en IPhone 4S eftersom min mobil valde att gå sönder ännu mer idag och jag börjar bli lite less. Vad tycker ni? Är det ett bra köp eller ska jag vänta på bättre tider?

I'M HAPPY WHEN IT RAINS, AND I'M HAPPY NOW.

För första gången på väldigt väldigt länge kan jag faktiskt kalla mig själv för en lycklig och välmående individ. Ibland kan jag knappt förstå att detta är det liv jag lever, att jag faktiskt kan må så här bra. Att jag har förändrats så här mycket på bara ett och ett halvt år. Trots att det är mycket som händer runt omkring just nu så står jag stadigt kvar med balansen i behåll. Min värld går inte i kras. Snedsteg är inte längre likamed självmord för både mig själv och min omgivning. Jag klandrar inte mig själv längre och hatet jämtemot mig själv växer inte i bröstet. Jag har insett min rätt att få leva, att få vara mig själv, att få göra fel. Jag har lärt mig att förlåta mig själv. Jag har lärt mig att livet blir det man gör det till.

Jag förtjänar att må bra, vilket jag också tänker göra.


POUR SOME SUGAR ON ME, IN THE NAME OF LOVE.

Nu blir det att kurera hjärnskakningen med semlor a lá Oceans Eleven, samt ett stort glas med mustig och uppfriskande mjölk.

Jag är kär i floursocker.

MIDNIGHT CITY.

Nu har jag åter igen lagt ut en massa saftigt på Tradera! Det blev en liten rumsstädning. Gå in och kika vett ja!

HÄR - Ni är varmt välkomna att hålla utskik i fortsättningen, kommer inom en snar framtid lägga ut en drös med kläder.

STOP AND STARE.

Jag har länge funderat på det här med att skaffa mig en fotovägg. En massa olika tavlor på väggen med motiv jag själv tagit. Ramar i olika former, storlekar, material och färger som sitter lite där de passar och ryms. Jag tycker det är så vackert. Jag har redan börjat spåna på det här med bilder och faktiskt hittat ett par som jag gott och väl skulle kunna tänka mig att visa upp för de som nu vågar hälsa på mig. Mamma gav mig även ett väldigt bra tips. Varför bara använda foton? Tidningsurklipp och olika minnen kan vara väldigt fränt att använda för att bryta av med. Idag bestämde jag mig för att ta ännu ett steg i detta projekt. Jag måste komma ihåg att tacka min mamma, samt ge henne en kram nästa gång jag springer på henne i vårt stora luftiga hus. Det är nämligen så att min mor ha en tendens att samla på sig allt mellan himmel och jord. "Vi kan behöva det någon gång", "det kan bli modernt igen" och "tänk om ni behöver det när ni flyttar ut" är ursäkter jag hört otaligt många gånger, och jag måste faktiskt erkänna att hon ofta har rätt. Som nu till exempel. Om hon inte hade envisnats med att köpa olika tavlor här och där endast för att använda deras ramar, som dock aldrig blivit av, så hade jag i detta nuet blivit tvungen att springa runt på stan och blivit fattig. Jag var alltså uppe på vinden för en stund sedan och letade runt efter en massa fina ramar. Som ni ser så hittade jag en hel del. Jag är riktigt nöjd må jag säga. Vi får dock se om jag kommer ha användning av alla, beror helt på vilken/vilka väggar jag väljer att använda. Jag har även sett ett par väldigt fina ramar inne på mammas favoritaffär Spets & Ting, dock är de en aning dyrare men jag tror att de skulle kunna passa riktigt bra, och nu när jag inte behöver införskaffa några andra så kanske jag kan lägga beslag på någon av dem? Jag hittade även en bild på mig och syster som små, jag funderar ärligt på att använda hela den bilden.

Här näst är det alltså bara att bestämma vilka mått jag ska ha på bilderna, skicka in dem för framkallning, hitta passepartout till de som saknar eller helt enkelt köpa stora vita papper att klippa till som bakgrund och sedan självklart komma underfund med vilken vägg de ska få hänga på.

Vad tycker ni? Väldigt bohemiskt och fint enligt mig. Typiskt solen att blänka genom fönstret.

JAG SKULLE BARA DANSA MED VAKTERNA, ÄSCH, JAG SITTER OCH TITTAR PÅ TV, NÄE JAG VET INTE.

I söndags landade jag ju åter igen i Sverige. Här är några av de få saker jag fick med mig hem där ifrån. Det blev inte alls mycket shopping, vilket jag inte hade förväntat mig heller då jag i princip bara hade pengar med mig för att överleva. Armbanden är handgjorda och jag hoppas så att de finns kvar när jag återvänder dit för jag blev verkligen förälskad. Jag vet inte hur länge jag stod och valde vilka 2 som skulle få följa med mig hem. Jag var lyrisk, sprang i bikini i vattenbrynet och plockade snäckor som jag aldrig tidigare i mitt liv haft möjlighet att göra, solade och njöt av allt det underbara. Spanjorerna måste ha trott att jag var galen. Det var mellan 15-20 plusgrader och de gick omkring i vinterjackorna. Vi hälsar er varmt välkomna till Sverige någon gång, då kanske ni lär er att uppskatta ert varma väder. Jag och mitt herrsällskap besökte även medelhavets största akvarium L 'Aquarium Barcelona. Jag kände mig som en liten pojke på julafton. Pingviner, bläckfiskar, sjöhästar, mudskippers, hajar, muränor, maneter och dorisfiskar var bara några av de fascinerande djur jag fick se. Ord som "wow", "kolla in den här" och "fy fan" strömmade ur min mun och jag stod helt hänförd vid glasen med uppspärade ögon och dinglande haka. Många av dessa skapelser var bevis nog för mig på att Gud existerar. Ingen tvekan.

Egentligen är jag rätt glad över att jag glömde kameran hemma, det ger mig en anledning till att återvända och förhoppningsvis få en ännu underbarare upplevelse med riktiga vänner som jag älskar och som är värd att minnas och bevara.

Mina fina, handgjorda armband.

Några av de få snäckor som fick följa med mig hem. Jag blev mest fascinerad över de minsta jag hittade.

LÄNGE LEVE OSS TVÅ, ALDRIG KOMMER JAG TAPPA TRON PÅ DIG OCH MIG.

TOTAL ENERGY ENLIVENING BODY GEL - jag har hittat min återfuktare. Inte nog med att denna gel friskar upp och gör huden underbart mjuk, den innehåller också ämnet guarana som är identiskt med koffein. Guarana har visat sig kunna förbättra minne, uppmärksamhet och humör och används ibland som kosttillskott.

Jag kommer garanterat fortsätta använda denna gel. Den doftar underbart av ingefära och är mycket lätt och smidig att applicera på huden, den sjunker fort in och lämnar inget kladd. Jag har redan flera gånger kommit på mig själv med att bara sitta och smörja "bara för att", ibland kan samma ställe få sig ungefär 3 omgångar inom loppet av 10 minuter. Jag älskar rent ut sagt att använda denna produkt. Den har kommit i min ägo för att stanna.

Eftersom detta är en väldigt lätt gel så borde man samtidigt satsa på att köpa en lite fetare lotion att ha på t.ex armbågar och knän där man oftast är lite extra torr. Själv använder jag för tillfället PASSION FRUIT BODY BUTTER som luktar underbart och återfuktar rejält. Dock så är den snart tom och då tänker jag börja använda mig utav AFRICA SPA WISDOM SHEA BUTTER & SESAME OIL BODY BALM som om möjligt fungerar ännu bättre för mig.

Pris: 165 kr 200 ml.

SKA DU HÄNGA MED? NÄ!

Jag måste erkänna en sak. Jag är besviken. Denna deodorant uppfyllde inte mina krav. Att den var alkohol- och aluminiumfri var tyvärr för bra för att vara sant. Det hjälper inte hur nyduschad jag är, hur mycket jag tvättar mig under armarna innan eller hur nytvättade och fräscha kläder jag än bär - svetten tränger igenom. Det värsta är nog att när jag använde Rexonas deodorant så behövde jag inte ens använda den varje dag för inget trängde igenom eftersom jag inte svettas mycket under amarna normalt, men denna måste jag applicera flera gånger per dag och ändå är svettlukten där. Det är som att den drar lukten ur mig eller så innehåller den en viss del svettlukt som döljs väldigt bra när man luktar på förpackningen.

Nej, jag är inte nöjd. Första gången jag blir uppriktigt sagt besviken på någon av The Body Shops produkter. Som tur var så har de en del andra deodoranter jag kan testa på, dock inte alkoholfria.

VARJE GÅNG DU MÖTER MIN BLICK GÅR EN STÖRNING GENOM LJUSET. VARJE GÅNG DU MÖTER MIN BLICK SÅ VET JAG VEM JAG ÄR.

Som ni alla kanske inte vet så är Tommy inte bosatt här uppe i de norrländska skogarna längre. Den 29 januari tog han sitt pick och pack och förflyttade sig ned mot Halmstad för att göra sin militärutbildning. Sedan han försvann har han endast kunnat komma hem en helg och det var inte utan problem. Hans plan blev försenat, Vazen ville inte lysa upp vägen för honom mitt i natten och sedan försov han sig, så inte ens 24 timmar fick jag ha honom i min ägo. Men nu på torsdag kommer han hem igen, denna gång direkt hit till Skellefteå och sen behöver han inte fara förrän på söndagen. I 4 dagar kommer han vara min, bara min. Okej, inte bara min. Jag ska umgås med lite vänner på fredagen, Toxic Bar är i full rulle så det blir att dansa häcken av sig, och det var tänkt att Tommy skulle umgås med lite folk då också men hur det nu blir får vi nog se. Sen så kommer säkert mina föräldrar också sno dyrbar tid bara för att de älskar honom så mycket. Men nu ska vi inte deppa, vi kommer få ses i alla fall och det är det enda som räknas just nu, även om det bara vore för en timma så skulle det vara bättre än inget.

Jag är vilket som hur lycklig som helst och kan knappt bärga mig. En vecka kvar innan jag får träffa min karl igen. Jag är så stolt över dig, Tommy!

JAG HAR LOVAT OCH GLÖMT, FÖRLÅTIT FÖRDÖMT, FÖR SENT FÖR ATT ÅNGRA MEN TID NOG ATT TÄNKA OM OCH LEVA MED DET.

Då var det bekräftat: jag har hjärnskakning.

I övrigt så har jag bestämt mig för att bli nykterist. Det är något som jag funderat på ett tag nu och eftersom Barcelona nu är överstökat så tänker jag sätta dessa planer i verket. Jag vill satsa på träningen och det är inte värt att förstöra en hel veckas jobb för en rolig kväll som inte ens är garanterat lyckad. Då skonar jag hellre både börsen och midjemåttet och ser till att både jag och alla andra mår bra. Min kropp och mitt välmående kommer först och ärligt talat så har jag roligare när jag är nykter, och om inte så har jag då garanterat koll på mina tankar och handlingar. Min hälsa är absolut inte värd att sätta på spel bara för att få supa skallen av sig.

Nackdelar med alkohol:
- Fett är den energikälla som ger flest kalorier per gram, 9 kcal per gram. Näst efter fett är alkoholen vår energitätaste källa med hela 7 kcal per gram.
- Ingenting av det du ätit förbräns förrän all alkohol är förbränd. Eftersom alkoholen är giftig för kroppen arbetar levern för att göra sig av med den först av allt. Det innebär i sin tur att fettförbränningen minskar och fettet lagras.
- Alkohol ökar aptiten, vilket betyder att du ibland känner ett behov av mat som din kropp inte behöver.
- Alkohol kan orsaka nedstämdhet.
- Alkohol triggar igång "belöningssystemet" i hjärnan och lurar oss på så sätt att vi mår bra. Allt eftersom minskar effekten och hjärnan kräver mer för att känna samma välbehag.
- Nikotin och alkohol påverkar samma "belöningssystem", därför är det mycket lätt hänt att alkoholintag leder till att man börjar röka, påstår experterna.
- Risken att bli alkoholist finns alltid, den är dock större om någon i din släkt redan är det.
- Att träna under tiden du druckit och dagen efter är oftast skadligt för kroppen.
- Prestationsförmågan försämras.
- På det här området är det inte bra att vara tålig. Om man har en hög toleransnivå, krävs det större mängder alkohol för att bli full. Och då är det lätt att dricka mer. Vilket ökar risken för beroende. Varje gång du dricker dig full ökar toleransnivån en aning.
- En del personer har en lever som nästan inte bryr sig om alkohol. Den avgiftar inte alkoholen, den låter den rinna rakt igenom. Alkoholen går sedan upp i hjärnan och förstör där i stället, det är dessa människor som först blir dementa.
- Alkohol kan leda till fettlever och skrumplever - levern slutar fungera > nedsatt leverfunktion kan leda till x antal andra sjukdomar.
- Alkohol kan leda till sömnapné - tillfälliga andningsstillestånd när du sover.
- Alkohol påverkar sömnstadierna REM (Rapid Eye Movement) och djupsömnen SWS (Slow Wave Sleep) och deras uppgifter under sömnen.
- Alkohol förstärker det humör vi redan är på - glad blir gladare, arg blir argare. Vi blir inte automatiskt gladare och roligare av alkohol.
- Hjärnbarkens förmågor, minne, tidsmedvetandet, omdöme och förmågan att se på sig själv utifrån, sätts ur spel.
- Impulskontrollen försämras

Själv är jag ganska nöjd med mitt beslut. Källan till all denna fakta är självklart vårt älskade systembolags egna hemsida. Mycket nyttig läsning. Än en gång får ni, som faktiskt orkade läsa allt denna text, väldigt mycket cred. Klapp klapp.

HEY YOU KNOW COMFORT KILLS THE SPIRIT, AND LIFE WILL CHOKE YOU SLOWLY IF YOU FEAR IT.

Imorgon far jag då vidare till någorlunda varmare breddgrader. Det kommer bli så skönt att lämna all stress här hemma och bara ta det lugnt i 4 dagar. Strunta i allt vad TV, mobil och dator heter, ägna sig åt foto större delen av tiden och bara njuta av mitt underbara herrsällskap.

Vi börjar vår resa på Östra Falmarks flygplats klockan 08.40, där ifrån far vi med flyget till Stockholm klockan 09.40. I stockholm kommer vi sitta och vänta på nästa plan i 5 timmar innan vi tar oss vidare till Zürich. I Zürich blir vi sittandes i 2 timmar innan vi står på Spansk mark. Sammanlagt är det ca 4 timmars flygtid och hela resan kommer ta ca 11 timmar. När vi väl kommer fram blir det att checka in lägenheten vi har hyrt och efter det blir det nog en och annan drink ute på området. Förhoppningsvis kommer vi ha bra väder med sol och värme, men det vet man aldrig med detta ozonskickt. Vilket som så kommer vi ha en sjuhelvettes kul resa med mycket skratt och trevligheter.

Vi hörs på måndag! Och om jag inte överlever dessa flygturer så ska ni veta att det var gott att känna er.
Jag bjussar på sommartider, inte alls för att ni ska bli lite si så där avundsjuka.

Nikon D3100 400 1/400 F5.6.

18-55 mm ISO 100 1/400 F5.6.

18-55 mm ISO 100 1/250 F5.6.

18-55 mm ISO HI1 1/250 F5.6.

18-55 mm ISO 400 1/1250 F5.6.
18-55 mm ISO 400 1/320 F5.6.
18-55 mm ISO 1600 1/1250 F5.6.

WE GOT KOKA-KOLA VEINS - WE DON'T USE OUR BRAINS.

ÄNTLIGEN! Ja, jag är ganska så överlycklig just nu. Jag var och klippte mig i morse, och tro det eller ej, det blev så bra som det kunde bli, med tanke på att jag vill spara ut håret och inte ha något uppklippt. En vanlig, rak page utan en massa äckligt nackhår som hänger och slänger ännu mer än resten av håret. Inom några månader är jag förhoppningsvis lång- tjock- och lockhårig. Jag har starkt börjat fundera på det här med löshår, men att hitta rätt färg och rätt sort för mig verkar vara knepigt. Jag vill inte ha sådana som man måste ta av och på hela tiden och jag måste kunna ha fläta och uppsatt.

Någon som har några bra tips? Jag förväntar mig att det ligger många kommentarer på detta inlägg när jag kommer tillbaka, då vet ni.

LÄNGS MED DIKET DANSAR VI TILL MÅNSKENSSONAT.

I veckan har vi varit i studion och lekt med ljus.

Canon EOS 20D 18-55mm ISO 100 1/100 F9.

TOALETTEN, SPEGELN, JAG HAR STIRRAT FÄRDIGT PÅ DEN OCH VEM BLIR INTE FUL I SEXTIO WATTS LJUS?

Nya, fina, vita, genomskinliga, fladdriga och väldigt tunna tröja från HM. Jag gillar den ändå.


JAG ÄR EN VAMPYR, JAG SUGER OCH SPYR.

Det är verkligen tur att jag har så kul med dig. Störda mongobarn. Tack för en underbar alla hjärtans dag min vän!
picture to gif

VÄND MIG ANDRA KINDEN TILL SÅ SKA DU FÅ EN PUSS PÅ DEN.

Riktigt nöjd är jag. Detta är absolut mer min stil.

Nikon D3100 18-55mm ISO 100 1/40 F3.5.


SÅ DANSAR VI TILL DANSMUSIK IGEN.

Eftermiddagen börjar med en mysig fika med Lisette på Waynes. I princip det enda som stod på samtalslistan var vårt hår. Vi är båda onöjda och vet inte vad vi ska göra med det så vi satt där och beklagade oss. Jag känner mig som sagt som världens äckligaste, fulaste och jag vill knappt visa mig i det hår jag har för tillfället. Men vissa positiva inslag kunde skymtas där inne på Waynes, jag har nämligen en klipptid nu på onsdag så jag kan se en gnutta ljus i denna hårsituation. Samma samtalsämne kommer i alla fal upp i bilen med mamma mellan centrum och David där jag skulle hämta upp min flygbiljett. Mamma säger, som så många andra, att jag passar bättre i ljust hår och jag kan inte annat än att hålla med. Helt plötsligt står vi på Coop-parkeringen. Mamma har bestämt att jag ska bleka håret, nu på en gång.

Så just nu är jag i sjunde himmelen med mitt några nyanser ljusare hår ätandes på goda torkade blåbär. Jag vet faktiskt inte om jag kommer bleka det igen, jag blev faktiskt väldigt nöjd med färgen, eller vad säger ni? På riktigt är det lite ljusare och mattare i färgen. Jag anser att mina ögon framhävs lite extra mycket just nu. Orange + blått = underbart. Ordningen i universum är återställd.

Nikon D3100 18-55mm ISO 100 1/40 F3.5.

HERE COMES THE SUN, HERE COMES THE SUN AND I SAY, IT'S ALL RIGHT.

Söndag har kommit att bli en dag då jag försöker spendera så mycket tid som möjligt på bara mig själv. Me myself and I. Jag gör mitt bästa för att både kroppen och sinnet ska må så bra som möjligt och lägger allt annat åt sidan.
Om jag tar mig in till stan ser jag till att gymma tills jag inte orkar stå på benen och kanske jag kommer hem med något inköp som jag är extra nöjd med. När jag sedan kommer hem äter jag god och nyttig mat innan jag slänger mig in i duschen. Jag passar på att skrubba lite extra, låter en hårinpackning sitta i och försöker bara njuta av vattnet som masserar skönt. Idag blev det dock inget av dessa eftersom jag dels inte hann till gymmet och jag måste köpa både en ny skrubb och en ny hårinpackning och jag har lite beslutångest just nu om vilka jag ska välja. Men det jag gör sedan, och faktiskt hunnit idag också, är att ta hand om mitt ansikte, mina fötter och smörja in kroppen.

Jag börjar med att tvätta ansiktet med ALOE CALMING FACIAL CLEANSER som är en härligt och mild ansiktstvätt. Där efter använder jag ansiktvattnet VITAMIN E HYDRATING TONER som förbereder huden på att ta upp fuktighetsbevararen på bästa sätt. Sedan använder jag alla de ansiktmasker jag har. Jag börjar med att lägga WARMING MINERAL MASK och låter den sitta i 5 minuter. Den rengör på djupet och öppnar porerna så att andra produkter kan verka ännu djupare. Sedan lägger jag på ett generöst lager av BLUE CORN 3-IN-1 DEEP CLEANSING MASK som jag låter sitta i i 15 minuter. Eftersom det är en ler-mask så drar den bland annat ut smutsen ur huden samtidigt som den innehåller små korn av blå majs som fungerar som en peeling och tar bort döda hudceller, samt stimulerar den nya cellbildningen. När jag tvättar bort denna mask så bruka jag se till att massera lite extra just för att peelingen ska verka så bra som möjligt. Efter detta så använder jag ytterligare en peeling, VITAMIN C MICRODERMABRASION. Förutom att även denna avlägsnar döda hudceller så ser den också till att ge hyn en jämnare yta och ton samtidigt som den återfuktar. Sist men inte minst så använder jag ALOE PROTECTIVE RESTORING MASK, en vårdande, skyddande och återfuktande mask som jag låter sitta i 20 minuter innan jag torkar av den med bomullsrondeller istället för att tvätta bort den. Just innan jag ska sova så ser jag även till att smörja in ansiktet med ALOE SOOTHING NIGHT CREAM så att huden återfuktas ordentligt och är mjuk och smidig dagen efter.

Fötterna sticker jag sedan ned i ett fobad i 15 minuter samtidgt som jag ser en film eller ett avsnitt av någon serie och ibland passar jag även på att raka benen om det behövs. Jag funderar skarpt på att införskaffa en eterisk olja att droppa ned i vattnet för lite extra mjukgörande effekt. Där efter ser jag till att torka fötterna ordentligt, klipper eventuella naglar och filar lite försiktigt där det behövs. Sedan smörjer jag in fötterna rikligt med HEMP FOOT PROTECTOR som jag använder mig av för tillfället. Denna fotkräm var dock inget för mig då jag inte upplevde att jag var så len som jag borde ha varit dagen efter. Jag kommer som tur var inom en snar framtid börja använda mig utav AFRICA SPA WISDOM HONEY & BEESWAX HAND & FOOT BUTTER. Jag fick en prov på denna för någon vecka sedan och fötterna blev verkligen bebis-lena. Helt klart en ny favorit.

När det bara är ett tag kvar tills jag ska sova smörjer jag in resten av kroppen med WILD CHERRY PUREE BODY LOTION som är min nuvarande hudkräm, även den kommer snart bytas ut mot TOTAL ENERGY ENLIVENING BODY GEL, som jag köpte här om dagen. Jag brukar sedan se till att ligga på spikmattan ca 20 minuter innan jag släcker och ska sova. Att använda sig utav en spikmatta är otroligt bra på många olika punkter. Det får bland annat igång matsmältningen och syreupptagningen, blodcikulationen ökar vilket reducerar smärta i musklerna, endorfinhalten ökar och du får mer energi samtidigt som du sover bättre. Det absolut sista jag gör är att smörja in händerna med HEMP HAND PROTECTOR och tar på mig ett par MOISTURISING ORGANIC COTTON GLOVES för bästa återfuktning och läpparna förser jag med ett lager av HEMP LIP PROTECTOR.

Så här ser alltså en typisk söndag ut för mig. Jag tar det lugnt och tänker bara på mig själv. Jag anser att alla behöver en dag i veckan där de inte gör något annat än det som man själv känner för att göra. Jag tror att det kan göra otroligt mycket för en själv och man mår så mycket bättre. Kom ihåg att leva och ta hand om dig själv, det är det enda som räknas i längden.

Jag kommer här fram bli bättre på att recensera lite olika produkter från The Body Shop och fota allt jag införskaffar, så håll utkik.


IT WAS DARK AND I WAS OVER UNTIL YOU KISSED MY LIPS AND YOU SAVED ME.

Nikon D3100 18-55mm ISO 100 1/60 F.3.5.

I NEED TO GET SOME PERSPECTIVE ON THESE WORDS BEFORE I WRITE THEM DOWN.

Ännu en gång kommer jag hem med en påse fylld med godheter från The Body Shop. Senaste veckan har jag fått med mig en massa prover hem för att hitta bl.a ett schampo som passar mig och olika sorters skrubbar. Jag kan ärligt talat säga att jag tycker det är så fantasktiskt att de är så frikostiga med sina test-produkter. Det enda man behöver göra är att be om ett prov för att känna efter om det är något man kan tänka sig att köpa. Chansen att få med sig något förfärligt hem är alltså minimal om man bara vågar fråga, vilket jag gör så fort jag hittar något nytt och spännande.

I söndags fick jag med mig ett prov på GINGER ANTI-DANDRUFF SCHAMPOO, ett schampo som är speciellt framställt för torra hårbottnar. Då jag faktiskt har haft problem med hårbotten så skulle ju detta kunna vara något för mig. Och det var det. Lätt att applicera trots liten mängd, mycket lödder, och jag anser att jag fick betydligt mer lätthanterligt hår med mycket mer volym. Dock så innehåller detta schampo sulfater, till skillnad från RAINFOREST-serien, en eco-conscious-stämplad serie, som jag använt mig av hittills. Varför jag väljer att byta schampo är för att RAINFOREST är väldigt svårapplicerat då det inte löddrar så lätt och jag behövde väldigt mycket för att känna att jag fick in det i hela håret. En flaska GINGER ANTI-DANDRUFF SCHAMPOO på 400 ml som kostade 175 kronor fick alltså följa med mig hem idag.

Jag fick också med mig ett prov på AFRICA SPA WISDOM XIMENIA & SALT SCRUB som jag länge hade suktat efter men inte riktigt vågat köpa. Och tur var då det kan jag säga. Det var inte alls en produkt för mig. Jag hade haft jättehöga förväntningar då resten av AFRICA SPA WISDOM-serien är helt underbar, men skrubben höll inte måttet. Jag upplevde att saltet "smälte" och jag fick ingen skrubb-känsla. Jag fick idag veta att en väldigt stor mängd behövs för att känna någonting och då känns det lite onödigt att köpa den eftersom den kommer ta slut väldigt fort. Jag behöver något kraftigare så den fick inte följa med mig hem. Jag fortsätter leta efter den perfekta skrubben.

Idag fick jag med mig tre stycken olika skrubb-prover hem. OLIVE BODY SCRUB, MOROCCAN SPA WISDOM BLACK OLIVE & ARGAN OIL SCRUB och PINK GRAPEFRUIT BODY SCRUB. Morroccan-skrubben och pink grapefruit-skrubben var två av personalens favoriter som de tipsade mig om och oliven valde jag själv. Det ska bli jättespännande nu att se om någon av dessa håller måttet och får följa med mig hem om någon vecka.

I övrigt fick deras relativt nya deodorant DEODRY COOL & ZESTY ROLL-ON följa med hem. En deodorant fri från alkohol och aluminium-salter som innehåller vulkaniska mineraler och ska hålla i 24 timmar. Just en sådan deodorant som jag letat efter. Nu hoppas jag bara att den håller måttet. Deodorant kan ju vara lite knepigt att få med sig ett prov på så detta blev en chansning. I övrigt så luktar den underbart och har en sådan fiffig grej som refill. Man kan skruva bort flaskan inuti hållaren och byta ut den när den tagit slut eller om man vill byta lukt. Hjärta på mindre plastförbrukning! Den finns både som roll-on och stift, båda kostar 75 kronor och refillen till roll-onen kostar 55 kronor.

GINGER ANTI-DANDRUFF SHAMPOO och DEODRY COOL & ZESTY ROLL-ON.

MOROCCAN SPA WISDOM BLACK OLIVE & ARGAN OIL SCRUB, OLIVE BODY SCRUB och PINK GRAPEFRUIT BODY SCRUB.


I CAN'T TOLERATE THE FEELINGS THAT I FEEL WHEN I FEEL. BUT DON'T YOU KNOW? SOME FEELINGS NEVER SEEMS TO LET GO.

Jag tog mig friheten till att även idag ha en vilodag, jag tror att min kropp behöver det. Imorgon ska jag gymma för fullt igen och komma ännu ett steg närmare mitt mål. Idag gjorde jag dock misstaget att falla för ett av mina cravings. Jag vet att jag egentligen inte kan skylla ifrån mig, men mamma och pappa har köpt två stora och feta chipspåsar som nu i några dagar bara har legat uppe på kylskåpet och skrikit efter mig. Jag föll, förlorade, jag gav med mig. En tredjedels påse försvann rakt ned i magen på mig. Jag försöker intala mig att det är okej att unna sig då och då, allt mitt jobb kommer inte vara förgäves, men jag kan inte rå för att äcklet och ångesten ändå kryper likt maskar över hela kroppen på mig. Jag vet att vikten inte spelar någon roll, vågen kan slänga sig i väggen. Det är måtten och synen man ska gå efter. Jag känner mig fastare än på länge och jag ser mindre ut, men vågen visar mer. Sedan jag började gymma och slutade med onyttigheter så har jag gått upp ca 5 kg. Jag vet, det är muskler och jag ska vara glad att jag kan se skillnaden, men jag blir ändå besviken. Jag vill gå ned i vikt, jag vill vara liten och lätt.

Jag får inte tänka så här. Jag lever mer hälsosamt än vad jag någonsin gjort och att jag går upp i muskelvikt är inget jag borde bry mig om. Jag kommer få min drömkropp om jag fortsätter så här. Nu får det vara slut med dumheterna.
Jag längtar verkligen efter att vara ljushårig igen.

IT PAYS TO BELONG.

Äntligen har jag en vilodag. Från och med tisdag har jag gymmat stenhårt varenda dag så svetten runnit över hela kroppen. Jag älskar den känslan. Känslan då det rinner ned i ansiktet och man måste torka sig jämt och ständigt. Då känner jag att jag satsar allt och då tar jag i lite extra. Crosstrainerns alpinpass på 10e nivån har verkligen blivit en favorit som jag kört hela veckan. Snabb gång i uppförsbacke är också något jag fastnat för lite extra. Det blir nog att satsa på fettförbränning nu tills Barcelona, sen blir det mer styrka på schemat.

Jag har bestämt mig för att bli nöjd. Det är värt det.

JAG TROR JAG STANNAR KVAR, PÅ BERGSJÖNS HÖGA TAK.

-34 grader ute och frost på fönstrena. Det är vackert.

Nikon D3100 18-55mm +10 filter ISO 100 1/500 F.5.3.


18-55mm +10 filter ISO 100 1/500 F5.6.

18-55mm +10 filter ISO 100 1/500 F5.6.

WELL, THERE'S NOTHING TO LOSE AND THERE'S NOTHING TO PROVE, I'LL BE DANCING WITH MYSELF.

Idag var nog första gången som jag på riktigt hade mössa på mig på skolan och jag kan erkänna att jag gillade det. Förutom att jag senare märkte att mössan hade en stor fläck, något som kan vara foundation? Så kände jag mig inte alls så risig som jag skulle ha känt mig utan den. Jag kommer helt enkelt slänga in den i tvättmaskinen och sedan kommer ni se mig allt oftare i mössa. Egentligen vill jag ha en sådan där liten mössa som sitter uppe på huvudet, men än så länge får denna duga. Kan faktiskt tycka att det är riktigt snyggt med mössa, dock så ha jag en tendens att inte passa i dem. Men denna tyckte då inte jag var så tokig. Jag funderar även på att boka klipp- och färgtid idag. Jag är mer än less på mitt hår och känner mig nästan aldrig snygg längre och det är dags att ändra på det. Jag vill ju även ha lockar, åtminstone i luggen, men nu när jag sparar ut håret igen så blir det över hela. Annars så är bara den stora frågan varför jag envisnades med att färga mörkt när jag själv anser att jag passar bättre i ljust?

Försökte mig även på en sminkning idag. Varför har inte jag fått veta tidigare att det är lättare på alla sätt och vis att sminka med fuktiga borstar?



JAG KOMMER, JAG KOMMER, JAG KOMMER, JAG KOMMER, JAG ÄR NÄSTAN DÄR.

Gårdagens träning gick som smort även fast jag glömde mina kära, nötta träningsskor, i format av ett par Converse, hemma. Det blev istället för löpbandet, 20 min alpinpass på crosstrainer vilket resulterade i 1,2 gå/joggade mil och 200 brända kalorier, jag kan erkänna att svetten rann och andan stod mig upp i halsen. Där efter blev det ca 10 min på löpbandet i uppförsbacke, rygg- och höftövningar och sista halvtimman en massa stretching.

Idag där emot kommer jag ha tillgång till mina kära Converse så då blir det löpa av. Innan sommaren har jag som mål att klara av att springa 10 min utan att stanna eller sakta ned. Än så länge klarar jag 5 men jag ska pressa mig till det yttersta idag och försöka komma upp i åtminstonde 7. Sen kommer jag nog köra på en del aktiv gång i brant uppförsbacke och lite styrka om jag känner för det. Sista halvtimman blir som vanligt stretching för fulla muggar. Dessutom får jag följe avLisette idag och några gånger fram över. Ett blad från 24 Seven landade i hennes brevlåda och meddelade att hon får träna gratis en hel vecka, jippijej säger jag bara! Men jag hoppas naturligtvis att hon snart skaffar gymkort och börjar vara där regelbundet med mig.