DON'T STOP BELIEVING.

08 - Några favoritfilmer
 
Mina abslouta favoritfilmer som jag alltid ser när jag vill vara säker på att se något bra är de 4 sista Harry Potter-filmerna, Fenixordern, Halvblodsprinsen och Dödrelikerna del 1-2. Känslan av hur man sveps in och blir helt förtrollad är magisk, regissören har verkligen vetat vad han sysslat med. Egentligen har jag aldrig varit ett så stort fan av filmerna, böckerna äger där emot, men dessa 4 sista har verkligen satt spår inom mig och fått det lilla barnet att rysa.
 
En annan filmserie som jag alltid kan lita på tillfredställer mig är Batman. När jag såg den sista på bio för någon månad sen ville jag aldrig att den skulle ta slut och när den väl gjorde det kunde jag inte förstå att det nu var "över". Jag grät dels eftersom den var sorglig men mest för att jag visste att detta var den sista filmen i just denna serien med Batman. Den bästa Batman-tolkningen jag varit med om.
 
Sen så har vi ju alla Disney-filmer som väcker barnasinnet inom mig och som får mig att inse att jag nog växte upp under den perioden då barnfilmerna var i sitt esse. Aladdin, Lejonkungen, Mulan, Askungen, Tarzan, Dumbo, Alice i Underlandet, Peter Pan, Törnrosa, Svärdet i Stenen, Robin Hood, Micke och Molle, Bernard och Bianca, Mästerdetektiven Basil Mus, Oliver och Gänget, Den lilla Sjöjungfrun, Skönheten och Odjuret, Herkules och Ringaren i Notre Dame är bara några av de som förgyllt min barndom. Här kan även Trassel räknas in även om jag inte växte upp med den, dock hade jag gärna gjort det!
 
Sist men inte minst har vi ju alla "kult-filmer" som egentligen varje människa borde ha sett: V for Vendetta, De 12 Apornas Planet, Seven, American History X, Fight Club, Kill Bill 1-2, Brokeback Mountain, North Country, Gökboet, Felon, Gremlings, Iron Man, Hot Fuss, The Royal Tenenbaums, Rango, Big Fish, Corpse Bride, Terror on Elmstreet och Reservoir dogs.

Detta är då de jag kan komma på just nu, imorgon kommer jag ångra att jag inte skrev den och den och den. Men detta kan då klassas som min absoluta favoritfilmer genom tiderna och jag kan verkligen rekommendera dessa om ni sitter och suktar efter något bra att se en tråkig höstkväll.
 
Dagens självkänsla och självförtroendeuppgift:
- En egenskap jag tycker väldigt mycket om att jag har är att jag är väldigt social. Det är inte ofta jag bara sitter och tittar på. Visst fryser jag ibland, men jag fösöker åtminstone.
- Jag är duktig på att träna. När jag väl är på gymmet sitter jag inte bara i maskinerna och frontar, jag ger alltid 110 %.

Kommentarer
Postat av: Alma

Ja de sista 4 Harry Potter är en annan regissör än de tidigare filmerna, så det är inte så underligt att du tycker de "står ut" lite från de andra! ;)

Svar: Åh! Där har vi det ju! Hade faktiskt ingen aning om detta men nu faller ju allt på plats :)Tack så mycket för infon!
Anna Vestermark

2012-11-14 @ 21:16:14
URL: http://almalindstrom.blogg.se/
Postat av: Linda

ANNAAAAAA!!!!!!!!!!!!! VISSTE DU ATT DET FINNS EN RINGAREN I NOTREDAME 2!? Jag hittade den för typ en vecka sen och behövde se den, mycket bra! :)

Svar: Ja just ja!! Jag visste ju det men jag har inte sett den :D Är den bra?!
Anna Vestermark

2012-11-15 @ 08:08:05
URL: http://llnda.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback